Bezárult a kör: bemutatkozott az új Toyota Corolla szedán kivitele is

A csapotthátú és a kombi után lehullt a lepel a Toyota Corolla szedán változatáról is. Nem csak a hátulja különbözteti meg a család többi tagjától.

A Toyota Corolla idén vette vissza az őt megillető helyét az Auristól a palettában. Először a csapotthátú hatch változat mutatkozott be, majd jött a sportos vonalakkal megrajzolt kombi. A kör azonban csak most zárult be igazán, ugyanis megérkezett a Corolla család utolsó tagja, a szedán is.

A lépcsőshátú Corolla nem csak a hátuljával, hanem bizony az elejével is elkülönül a többiektől. Bár éles vonalakkal rajzolták meg ezt a kivitelt is, az orr kiképzése azért teljesen más lett, hogy már távolról felismerhető legyen. Akárcsak a kombi, ez a változat is a márka TNGA alvázára épült, ráadásul a tengelytáv is megegyezik azzal, amit a puttonyos Corolla tud felmutatni. Ez természetesen a hátul ülőknek jó hír, hiszen a kategóriához mérten igencsak tágas lábteret lehet így kialakítani. A belső amúgy igényesen lett kialakítva, nem csak a felhasznált anyagok, hanem az esztétika tekintetében is.

A szedán kétféle hajtáslánccal lesz rendelhető. Az egyik egy 122 lóerős hibrid rendszer, mely az 1,8 literes benzines egységre támaszkodik, de városban rövid utakat tisztán elektromosan is meg lehet tenni vele. Akik még idegenkednek a hibridektől, azok számára az új 1,6 literes benzines Corolla lehet kiváló alternatíva 132 lóerős teljesítménnyel, illetve tetszés szerint manuális, vagy automata CVT váltóval