A Toyota továbbra is kitart a szedánok mellett

Bár a Corolla Cross megjelenésével elsőre úgy tűnhet, hogy a Toyota is az SUV vonalra tesz fel mindent, a gyáriak megnyugtatták a lépcsőshátú modellek kedvelőit, azaz még maradnak a kínálatban a szedánok is.

Az elmúlt években számtalan egykor nagy sikernek örvendő lépcsőshátú modell tűnt el a piacról (a jelek szerint nemsokára a Ford Mondeo is ilyen lesz), amit a gyártók azzal magyaráztak, hogy az SUV modellek iránti kereslet nemes egyszerűséggel megöli a kategóriát a kombikkal együtt. Vannak azonban olyan gyártók is, akik továbbra is kitartanak a régi recept mellett!

A Toyota például igen, hiszen legújabb állásfoglalásuk szerint továbbra is kínálnak majd szedánokat a vásárlóknak. Egészen pontosan a gyártó észak-amerikai képviselete tett pontot a találgatások végére, amikor kijelentette, hogy hiába érkezik nemsokára az SUV mintára kialakított Corolla Cross, a négyajtós kivitel az elkövetkező években is rendelhető lesz.

A döntéshozók szerint ugyanis továbbra is jó befektetésről van szó, hiszen kezd kiegyenlítődni a piac, azaz már nem annyira drasztikus a kereslet visszaesés, mint az 1-2 évvel ezelőtt megfigyelhető volt. “Akármi lesz, mindig lesz kereslet a szedán formára!”- hangzott az egyértelmű megállapítás.

A klasszikus karosszériatípus eltörlése már csak azért sem jönne jól a Toyotának, mert az elmúlt években egyre nagyobb energiát fektetnek ezen modellek szerepeltetésébe. Ilyen például a már említett Corolla mellett a most már Európában is kapható Camry, de a Lexus palettáján is találhatunk szép számmal négyajtós kiviteleket az ES, az IS és az LS személyében.