300 millió autónál tart a Toyota

Mintegy 88 évnyi gyártás után hatalmas mérföldkőhöz érkezett a Toyota. Elkészült ugyanis a 300 milliomodik legyártott autójuk.

Bár nem igazán az autógyártás úttörői közé sorolhatjuk, főleg, hogy szövőgépekkel kezdte el a működését, a Toyota mégis az autóipar történetének egyik legmeghatározóbb szereplője. 1935-ös megalapulása óta ugyanis egyre komolyabb példányszámokkal és bevételekkel operálnak a japánok, ráadásul a jövőt érintve is komoly tervekkel rendelkeznek.

88 évvel ezelőtt az autós sztori az első Model G1 teherautó legyártásával kezdődött, mely még a Toyoda Automatic Loom Works termékeként jelent meg. A Toyota név később alakult ki, ahogyan egyre szélesebb palettát alakítottak ki a gyáriak. Azóta számtalan sikerterméket és kiváló autót köszönhetünk nekik, de az egyik legsikeresebb modell egyértelműen a Corolla, mely kapcsán már 2021-ben az 50 milliomodik legyártott példányról számolhatott be a sajtó.

A Corolla így egyértelműen nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy az első Model G1 legyártása után 88 évvel elkészüljön a japán gyártó 300 milliomodik autója is, amit büszkén jelentett be a Toyota vezetősége.

Akio Toyoda és Koji Sato egyaránt közleményben köszönte meg a munkát minden egykori és mostani Toyota alkalmazottnak, befektetőnek és kereskedőnek, illetve külön kiemelték, hogy az elmúlt években, az egész autóipart érintő nehéz időszakon nem tudtak volna túl lenni a vásárlók szeretete és lelkesedése nélkül.