Erősebb lett a Swace, a Suzuki Toyota Corollája

A Suzuki Swace lényegében egy átemblémázott Toyota Corolla kombi, így várható volt, hogy a testvérmodell ráncfelvarrása után a Suzuki esetében is változások lesznek.

A Suzuki palettájában pár éve tűnt fel a Swace, ami nem titkoltan lényegében egy hibrid Toyota Corolla kombi más emblémával. Mivel a Toyota nemrég frissítette a Corollát, így elkerülhetetlen, hogy a Suzuki szalonokba is most már a minimálisan átdolgozott verzió érkezzen meg.

Ennek értelmében mostantól a Suzuki Swace is erősebb, azaz az 1,8 literes benzines egységen alapuló hibrid rendszer már 140 lóerő leadására lesz képes, ami 9,4 másodperc alatt gyorsítja 100 kilométeres óránkénti sebességre az autót. A végsebesség továbbra is 180 km/órás tempóban lesz maximalizálva.

A frissítés külsőleg is hoz változásokat. Szembetűnő például a LED-es fényszóró rajzolatának megváltozása, illetve a hátsó lökhárító alján megjelent a króm díszítés is. Belül új, nagyobb felbontású kijelzővel találkozhatunk, viszont fizikai gombokból kevesebbet kapnak már, akik most térnek be a Suzuki szalonokba.

A digitális műszeregység alapáron jár az autóhoz, a magasabb felszereltség esetében pedig már a radaros tempomattal és a holttérfigyelővel is számolhatnak a vásárlók. Az egyelőre nem derült ki, hogy a frissítés mennyiben befolyásolja majd a Swace árazását.