Szalonállapotban pompázik a Fiat vezér volt autója

Gianni Agnelli a 70-es évek Fiat vezérigazgatójának járgánya szalonállapotban tündököl ismét. A Fiat Panda 4X4-est kétes hírű unokája rakta rendbe a nagypapa tiszteletére.

Gianni Agnelli a Fiat egyik legsikeresebb vezérigazgatója volt, aki a 70-es években tevékenykedett az olasz manufaktúra élén. A márkánál elért sikerei mellet volt még egy jellegzetessége, ami híressé tette: egy igencsak visszafogott, ám annál sokoldalúbb szolgálati autót használt, egy Fiat Panda 4X4-et.

Agnelli 2004-ben bekövetkezett halála után az autó unokájához, Lapo Elkann-hoz került, aki egészen eddig tárolta. Lapo neve a saját tuning vállalkozása mellett a kokain és prostitúciós botrányai miatt ismert sokak számára. Most viszont egy nemes cselekedettel hívta fel magára a figyelmet a 41 éves üzletemben, ugyanis nagyapja tiszteletére teljesen felújította nagyapja kocsiját.

A Panda 4X4 kívülről gyári állapotra lett visszaállítva, belül azonban egy kis átalakítás történt: az eredeti színösszeállítást sötétkék árnyalatokkal újították meg. Miért? Mert Lapo elmondása szerint nagyapja kedvenc színe ez volt.

A Fiat különlegesség egyelőre nem eladó, továbbra is a család őrzi meg Gianni Agnelli egyéb személyes vonatkozású tárgyával együtt.