Ilyen lehet az új Mazda RX

Döbbenetesen látványos formavilágú sportkocsi-tanulmányt mutat be a Mazda: az RX Vision a korábbi RX-sorozatok jövőbeli utódja lehet Már csak a Wankel-motor legújabb generációjának tökéletesítésére vár.

Jó ideje csöpögtet információ-morzsákkat a Mazda a legújabb sportkupé-tervéről. Az RX7-es és 8-as sorozat utódának tanulmány-változata végre el is készült – és aligha túlzás, ha azt írjuk, hogy igencsak látványosra sikerült. Az biztos, hogy gyártani fogják, de az nem, hogy tényleg pont ilyen formában. Viszont az is biztos, hogy ez is Wankel-motort kap – majd egyszer.,.
A Mazda folyékony, Kodo nevű formavilága köszön vissza a márka legújabb sportkocsi-tanulmányának dizájnjáról is. Az RX Vision a Tokiói Nemzetközi Autószalonon lesz látható hamarosan, vagyis immár nem csak papíron, hanem a valóságban is létezik. A rendkívül rövid első- és hátsó túlnyúlásokkal rendelkező autó vérbeli sportkocsikhoz illő méretekkel büszkélkedhet, hiszen a 4,39 méter hosszú csoda alig 1,16 méter magas. Feltűnő a nagyon alacsony vonalú és hosszú orr-rész, amely a helytakarékos Wankel-motor legújabb generációjának ad majd helyet. A Mazda persze tisztában van a különleges erőforrás hátrányaival is, ezért hangsúlyozzák: arra törekednek, hogy a legújabb generáció ne csak takarékosabb és környezetkímélőbb legyen, mint elődje, hanem tartósabb is. (Az RX8 gyártását 2012-ben hivatalosan azért állították le, hogy tökéletesítsék az abban dolgozó Wankel-motort.)