Európába jön a Citroen C3 Aircross legújabb generációja

Latin-Amerikában már egy ideje elérhető a felfújt Citroen C3 legújabb generációja, most viszont Európában is szerencsét próbál vele a gyártó. Természetesen az itteni piacon használt arculati elemeket is megkapja a hétüléses kivitelben is elérhető járgány.

A Citroen ugyan eddig is jelen volt hazánkban a C3 SUV kivitelével, de egészen mostanáig a 2017-ben bemutatott Aircross frissített változatát kínálták a gyáriak. Pedig bizony, már csaknem egy éve bemutatkozott egy újabb generáció is Latin-Amerikában, melyet most elhoz az európai piacra is a Citroen.

Ehhez a kocsi orrát az új C3 európai kiviteléhez igazították, ám a többi részhez nem nyúltak hozzá, az oldalfal és a hátsó kialakítás marad olyan, amit a tengerentúlon már hónapok óta nézegetnek a vásárlók.

Fontos részlet, hogy megmarad az opciós három üléssoros kialakítás is, tehát akár hétszemélyes kivitelben is elérhető lesz a 4,4 méteres és látványosan hosszú tengelytávolsággal rendelkező modell. Arról még nem esett szó, hogy a belső térben esetleg módosítanak-e a felhasznált anyagok minőségén, illetve a motorpaletta sem tisztázott még hivatalosan.

Annyi viszont feltételezhető, hogy a Stellantis 1,2 literes turbós benzinesén alapuló mild hibrid rendszert használják majd fel, illetve a tisztán elektromos kivitel is borítékolható.

A hivatalos premier és a forgalmazás megkezdése az év második felében várható.