Sorra állnak le a magyarországi autógyárak is

Sajnos a mindenhol egyre jellemzőbb ipari leállások már Magyarországon is felütötték a fejüket. A koronavírus miatti helyzet miatt áll le a magyar Audi és az Opel gyár is, a Suzuki pedig minimális kapacitással működik tovább.

Nemrég számoltunk be arról, hogy Európa szerte sorra állnak le az autógyárak a koronavírus terjedése miatt. Szinte nincs olyan ország, ahol ne jelentenének be leállásokat, a folyamat ráadásul nálunk is elindult, nem is túl visszafogott lendülettel.

A Volkswagen csoport ugyanis bejelentette, hogy egész Európában leállítja a termelést, ami alól természetesen a győri gyáregység sem jelent kivételt.  Ezzel szinte egy időben jelent meg a hír, hogy az Opel szentgotthárdi üzemében is elcsendesednek a gyártósorok, teljes leállás van. Az esztergomi Suzuki még tartja magát, de csak minimális kapacitással működik átszervezések mellett.

A kecskeméti Mercedes gyárról egyelőre még nem adtak ki közleményt, ám meglepő lenne, ha az elmúlt időszak kemény elbocsátásai után pont ők állnák a sarat az egyre inkább elharapódzó járványban, így jó eséllyel ott is órák, maximum napok kérdése a teljes leállás bejelentése.

(Fotók: Krizsán Csaba / MTI)