Elkészült a százezredik győri hibrid autó

Nagy mérföldkőhöz ért az Audi, legalábbis annak a magyarországi üzeme. Győrben elkészült a százezredik hibrid autó, ezzel a négykarikások már szemmel látható szerepet vállalnak a közlekedés kizöldítésében.

 

Az elektromos autózásra áttérés első lépcsőfokát a hibrid modellek jelentik. Ezért is jelennek meg szinte minden gyártó kínálatában a benzin-elektromos hajtással rendelkező autók. Az Audi is nagy hangsúlyt fektet a környezetszennyezés visszaszorítására, ezért már egy ideje nálunk, a győri üzemben is készülnek hibrid autók.

Ezzel kapcsolatban érkezett most el egy nagy mérföldkőhöz a gyártó, Győrben ugyanis legurult a szalagról a százezredik hibrid jármű is. Ez már csak azért is nagy szó, mert Magyarországon az Audi csak 2019-től kezdve gyárt benzin-elektromos modelleket, így alig három év kellett a látványos mennyiség eléréséhez.

Az ünnepi példány egyébként egy Audi Q3 Sportback 45 TFSI e, melyet stílusosan zöld fényezéssel láttak el. A meghajtásáról az 1,4 literes TFSI erőforrás és egy elektromos motor gondoskodik, melyek összesen 245 lóerős teljesítményt kínálnak a vezetőknek. A tisztán elektromos hatótáv nagyjából 40 kilométerre tehető normális használat mellett.