Leállt a Mercedes és a Suzuki is

Tegnap még csak az Opel és az Audi magyarországi gyárában jelentettek be leállást, mára viszont tovább romlott a helyzet. Mindenki leáll, ezzel átmenetileg megszűnik nálunk is az autóipar.

Tegnap adtunk hírt arról, hogy az Audi és az Opel leállítja a koronavírus terjedése miatt a magyar üzemeket, ám ekkor még a Mercedes és a Suzuki nem hozta meg ezt a mindenki számára fájó, de szükséges döntést. A helyzet mára változott, a Mercedes még tegnap este, a Suzuki pedig ebben a pillanatban jelentette be, hogy egy ideig leállnak.

„A koronavírus járvány terjedésének növekvő kockázata miatt munkatársaink egészségének és biztonságának védelme érdekében a Magyar Suzuki Zrt. vezetése 2020. március 23-tól április 3-ig az esztergomi gyártás leállítása mellett döntött.
Valamennyi munkatársunknak köszönjük a kialakult helyzet rugalmas és együttműködő kezelését.
A Magyar Suzuki Zrt. folyamatosan elemzi, és értékeli a helyzetet, illetve minden további változásról haladéktalanul tájékoztatja az érintetteket.
Bízunk benne, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy vállalatunk a lehető leghamarabb visszaállhasson a korábban megszokott működésre. „- hangzik a Suzuki közleményében.

Ezzel egy időre megszűnt Magyarországon az autóipar, melyre az utóbbi években igen erősen és előszeretettel támaszkodott a magyar gazdaság.