Hivatalosan is vége, itt az utolsó Audi TT

Az Audi győri üzemében legördült a gyártósorról az utolsó TT, ezzel pedig hivatalosan is lezárult egy időszak nem csak a német márka, hanem a magyar autógyártás történetében is.

Ha Audi TT, akkor sokaknak azonnal beugrik, hogy a magyar autógyártás egyik ékkövéről van szó. Nincs ezzel semmi baj, hiszen a kis sportkocsi tényleg a győri üzem büszkesége immár 1998 óta, ahol a modell pályafutása alatt nem kevesebb mint 662.762 darab készült belőle három generáció alatt.

Igen, most már befejezett pályafutásról van szó, az Audi ugyanis bejelentette, hogy elkészült az utolsó darab TT is a győri üzemben, ezzel pedig nem csak a német gyártó életében ért véget egy fejezet, hanem a magyar autógyártás esetében is lezárult egy korszak.

Az utolsó legyártott példány egy szürke, 320 lóerős TTS lett, melyet a megrendelő 20 colos bronz színezésű felnikkel kért. A kínálat második legerősebb kiviteléről van szó, a paletta csúcsán ugyanis az RS kivitel tanyázott a maga 400 lóerős 2.5 TFSI motorjával.

A gyártás vége nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem lehet vásárolni már újonnan egy-egy példányt, ugyanis a felhalmozott kereskedői-készletek kiárusítása még pár hónapig eltarthat. A gyári kommunikáció szerint a TT nyugdíjazására azért volt szükség, hogy a márka nagyobb kapacitással tudja kiszolgálni az egyértelműen jobban fogyó SUV modellek vásárlóit.