Összefoglalja az üzeneted és segít válaszolni vezetés közben az Android Auto

Az Android Auto legújabb verziója egy mesterséges intelligencia jellegű újítást kapott. A rendszer most már képes pár szóban összefoglalni a hosszabb üzeneteidet, hogy neked ne kelljen sokat olvasni vezetés közben. Természetesen a válaszolásban is segít az új technológia.

Az Android Auto egy eddig is sokat használt funkciója bővült ki a rendszer új verziójának megjelenésével. Ez nem más, mint a beérkező üzenetek kezelése, legyen szó SMS-ről vagy akár Messenger megkeresésről.

Nemsokára ugyanis mesterséges intelligencia jellegű segítséget is kapunk az Android Auto használatakor, melynek feladata a kommunikáció megkönnyítése vezetés közben. Ez úgy történik, hogy ha egy hosszabb üzenetet kapunk vagy sokat egymás után, akkor a rendszer összefoglalja a megkeresés lényegét és pár szóban közli velünk.

Természetesen, ha válaszolni akarunk, akkor is van könnyítés, hiszen a technológia előre generál válaszlehetőségeket is, melyek közül egy pöttyintéssel választhatjuk ki a nekünk kedvezőt. Olyan megoldások is megjelennek, mint például a helyzetünk megosztása vagy a navigációs adatok alapján kiszámolt érkezési idő elküldése, ha valaki azt kérdezi üzenetben, hogy mikor érkezünk meg.

A Google szerint ezzel lényegében biztonságosabb lesz vezetés közben az üzenetek fogadása és elküldése, de azért a legbiztonságosabb továbbra is, ha menet közben egyszerűen nem foglalkozunk ilyenekkel.