Beköltözik a ChatGPT a DS modelljeibe

A jövőben személyi asszisztensként kerül be a DS modellekbe a ChatGPT, azaz a mesterséges intelligenciaként emlegetett chatprogram.

Manapság az autók egyre inkább közelítenek a négykeréken guruló számítógép kategóriához, mint hagyományos értelemben vett járművekhez, így nem csoda, hogy egyre inkább jelennek meg az olyan megoldások is az autóiparban, amik eddig a számítástechnika világára voltak inkább jellemzőek.

Ilyen például, hogy egyre több virtuális asszisztens mutatkozik be a gyártók kínálatában. Vannak, akik saját rendszert fejlesztenek, mások pedig inkább bevált megoldásokat vásárolnak. Ez utóbbit alkalmazza most a DS is, mely nemes egyszerűséggel napjaink legfelkapottabb mesterséges intelligencia-jellegű csevegő programját, a ChatGPT-t integrálja nemsokára az autóiba.

„A ChatGPT autóiparba integrálásának úttörőiként egy olyan generatív mesterséges intelligenciát hozunk létre, amely folyékony, intuitív és magával ragadó amivel képes minden utazást egyedi élménnyé alakítani”- mondta Olivier François, a DS Automobiles vezérigazgatója.

A rendszer első körben Franciaországban, Angliában, Németországban, Spanyolországban és Olaszországban lesz elérhető, ráadásul minden országban az adott területre jellemző nyelven folyik majd a kommunikáció az autó és a vezető között.