A McLaren is belép az elektromos terepversenyzés világába

A McLaren is úgy döntött, hogy fejest ugrik az elektromos autóversenyzésbe. Nem is akárhol kezdik, hanem az Extreme E szériához csatlakoznak hamarosan.

A McLaren egyike a világ leggazdagabb versenymúltjával rendelkező márkáinak, pedig a hétköznapi autózásban aránylag fiatalnak számít a gyártó. A motorsportok világában ugyanis már a 60-as évektől képviseltetik magukat, míg az első utcai McLarenre egészen 1992-ig kellett várniuk a tehetős vásárlóknak.

Érthető tehát, hogy a gyártó a legújabb trendekből sem akar kimaradni és elektromos fronton is harcba száll a pontokért és a helyezésekért. Egészen pontosan jövőre, amikor is az Extreme E szériában vesznek majd részt az Odyssey 21 versenygép enyhén átszabott változatával.

“Már az Extreme E bejelentése óta figyelemmel kísérjük a sorozat alakulását. Azonnal felhívta a figyelmünket ennek a motorsport platformnak az innovatív formátuma, különösen az a képessége, hogy ezzel felgyorsíthatjuk és fellendíthetjük a saját átfogó fenntarthatósági programunkat. Mindezek mellett olyan nagy nevek ellen fogunk versenyezni, akiket a F1-ből és az INDYCAR-ból ismerhetünk, de mint minden sorozatban, amelyben versenyezünk, a cél egyértelmű: azért vagyunk ott, hogy nyerjünk!”- mondta Zak Brown, a McLaren Racing vezérigazgatója.