Idén a Rivian is felfut a Pikes Peak-re

Az amerikai elektromos gyártó is részt vesz idén a Pikes Peak hegyi felfutón. Az R1T pickup terelgetését a gyári tesztpilóta, Gardner Nichols végzi majd el.

A legendás Pikes Peak hegyi felfutón nem újdonság az elektromos autózás, hiszen már korábban is láthattunk villanyos versenygépeket ott a magasba törni. Az idei, 101. futam viszont annyiban különleges lesz, hogy a verseny történetében először a Rivian is képviselteti majd magát egy R1T pickuppal.

A villanyos amerikai ugyan első ránézésre nem az a tipikus versenygép, amivel érdemes lenne harcolni az időeredményért, de azt ne feledjük el, hogy az elektromos hajtás egy belsőégésű motorral szemben nem olyan érzékeny a komoly magasságokra (a hőmérsékletre viszont igen), illetve az R1T 830 lóerőnyi teljesítménye és összkerék meghajtása azért elég lendületesen képes mozgatni a méretes bódét.

Természetesen nem akárki képviseli majd a gyári csapatot a versenyen, hanem a Rivian saját tesztpilótája Gardner Nichols, aki maga is részt vett az R1T fejlesztésében, aminek köszönhetően úgy ismeri az autót, mintha a saját gyermeke volna.

Persze, idén nem csak a Rivian lesz az egyetlen elektromos gyári csapat a Pikes Peak-en, hanem bizony megint ott lesz a Tesla is, egészen pontosan Randy Pobst, aki a 2021-es Model S Plaid volánja mögött igyekszik majd impozáns elektromos versenyidőt elérni.