Új modellen dolgozik a McLaren

A McLaren vezérigazgatója egy új modell érkezéséről beszélt, ami más filozófiát képvisel, mint a márka eddigi járgányai. Az újdonság praktikusabb és a mindennapi életben jóval használhatóbb lesz.

Ha McLaren, akkor mindenkinek azonnal a lapos sportkocsik ugranak be, nem is véletlenül. A neves angol gyártó sportkocsik megalkotásával kezdte a pályafutását, majd az utcai modelleknél is a sportosságot tartotta szem előtt az elmúlt évtizedekben. Most viszont változhat a dolog, ugyanis nagyon úgy néz ki, hogy egy szedán vagy egy SUV modell készül szépen csöndben.

A McLaren előző vezérigazgatója, Mike Flewitt még pár évvel ezelőtt azt nyilatkozta, hogy a McLaren a jövőben is hű marad a sportkocsikra épülő gyökereihez, ám ez az új vezér, Michael Leiters érkezésével úgy néz ki, hogy megváltozik. Leiters ugyanis jóval nyitottabb a modellekkel kapcsolatban, hogy tovább bővítse a vásárlóik táborát.

A villanyosítás melletti elköteleződés már korábban tisztázódott, mikor az új vezér bejelentette, hogy célja a márka átvezetése az elektromos autózás világába, aminek egyik első lépcsőfoka lesz a hibrid Artura, majd pedig elkészül a gyártó saját tisztán elektromos szupersportkocsija. Ezek azonban kétüléses modellek, de ennél többet akar Leiters a jövőben.

Egy új nyilatkozatában például arra tért ki, hogy készül egy újdonság, mely jóval praktikusabb és a mindennapi közlekedésben használhatóbb lesz, mint a gyártó eddigi termékei. „A technológiánk ma már jóval fejlettebb és lehetővé teszi, hogy több stílust és használhatóságot alkalmazzunk. Fontosnak tartjuk, hogy egy olyan autót is piacra dobjunk, amely több utassal is megoszthatja az élményt. Nem feltétlenül beszélek itt most magas építésről, de semmi sincs kizárva”- hangzott a kijelentés.

Ezáltal az még nem tisztázódott, hogy egy Porsche Taycan ellenfélnek szánt elektromos szedánról van szó, vagy esetleg az SUV kategóriában képviselteti majd magát az újdonság. Az viszont biztos, hogy ezzel új vásárlókat szólít meg a McLaren, főleg, ha valamivel olcsóbb lesz a nóvum, mint a sportkocsi paletta résztvevői.