Bemutatkozott a Maserati első teljesen elektromos versenyautója

A Maserati hivatalosan is leleplezte a Formula E szériába szánt versenyautóját, mely egyben a márka első teljesen elektromos versenygépe is. A jellegzetes kék járgányt már jövő év elején láthatjuk versenykörülmények között is.

A Maserati világától sosem állt távol a versenyzés, így valamilyen szinten érthető is, hogy a legmodernebb szériákból sem maradnak ki az olaszok. A modern mostanság pedig egyre inkább összefügg a villanyosítással is, így várható volt, hogy valamikor ezen a fronton is villantanak valamit a gyáriak.

Ez most meg is történt, a Maserati ugyanis bemutatta a Tipo Folgore névre elkeresztelt konstrukcióját, mely lényegében egy harmadik generációs Formula E versenygép. Ezzel pedig mintegy 96 évvel az első együléses versenygépük bemutatása után meg is érkezett az első elektromos variánsuk is.

A Tipo Folgore jellegzetes kék-fehér fényezéssel mutatta meg magát, de természetesen az olasz trikolór sem maradhatott le róla. A széria szabályzata viszont szigorúan meghatározza a dizájnt és a technikát is, így ezen a fronton érthetően semmi újat nem villanthattak igazán a Maserati szakijai.

Az elektromos motorok azaz ebben az esetben is 476 lóerő leadására képesek, a karosszéria önsúlya pedig 840 kilóra tehető, ami 60 kilóval kevesebb, mint amit a most kifutó második generációs versenyautó széria tudott.

Az elektromos versenygép a Formula E széria kilencedik évadában debütál már jövő januárban olyan csapatok mellett, mint a Porsche, McLaren, Jaguar és a Nissan.