A Rivian is belép az 1000 lóerő feletti ligába

Bár jelenleg éppen csak elkezdődött az R1T és az R1S modell gyártása, a Rivian máris egy újabb járgányon dolgozik. Az R1X lesz az amerikai elektromos gyártó csúcsmodellje, bőven 1000 lóerő feletti teljesítménnyel.

Aki jártas az elektromos autók világában, annak nem mond újat a Rivian. Az amerikai gyártó a Teslát megelőzve már piacra is dobta az elektromos pickupját, ráadásul egy SUV modellt is kínálnak a vásárlóknak. Az R1T és az R1S gyártása már meg is kezdődött, de a gyáriak fejlesztő részlege nem pihen.

Kiderült ugyanis, hogy most egy kimondottan nagy dobás van készülőben. Ez pedig nem más, mint egy olyan modell, melyet a terepralizás világa inspirált, a teljesítménye pedig egészen a legfelső kategóriába repíti a márkát. Az R1X néven emlegetett újdonság az eddig is használt platform rövidített változatára épül majd fel, a meghajtásról pedig négy villanymotor gondoskodik. A rendszer összteljesítménye egészen parádés 1200 lóerő lesz.

Az R1X érkezésére 2023 második felében lehet számítani a gyáriak elmondása szerint. Az egyelőre nem tisztázott, hogy milyen hatótávra számíthatnak a leendő vásárlók, a Rivian ugyanis egyelőre csak annyit árult el, hogy egy teljesen új fejlesztésű akkumulátorcsomag fogja majd kiszolgálni a motorokat.