Megint behúzott egy rekordot a Porsche Taycan

Bátran állíthatjuk, hogy a Porsche addig üti azt a bizonyos vasat, amíg meleg. Nem telik el ugyanis hónap úgy, hogy ne érkezne egy újabb elektromos rekorddöntés. Most éppen villanyos pályacsúcsot futott a Taycan Ausztráliában.

Ha valaki, akkor a Porsche komoly mértékben kihasználja a rekorddöntögetésben rejlő marketing értéket, főleg, ha az elektromos Taycan modellről van szó. Ezzel a kocsival többek között például már állítottak fel driftelési rekordot, megfutották a legnagyobb tempót zárt térben és akkor még a pályacsúcsokról nem is esett szó.

 

Most az utóbbi „témakörben” alkottak megint a németek, ugyanis a Taycan Turbo S lett a leggyorsabb villanyos a világ második leghosszabb folyamatos versenypályáján, a Dél-Ausztráliában található Bend Motorsport Park-ban.

A villanyos Porsche volánjánál a gyártó hivatalos tesztprogramjának főpilótája, az egykori Bathurst 1000 győztes Luke Youlden ült, akinek 3 perc 30 másodpercre volt szüksége a 7,7 kilométeres kör teljesítéséhez. Impozáns eredmény, ám ez nem összetévesztendő a legjobb sorozatgyártású autó eredménnyel (3 perc 22 másodperc), melyet szintén Youlden mondhat magának az új Porsche 911 Turbo terelgetésének köszönhetően.