Három modellel debütál Magyarországon a BYD személyautós-részlege

A világ legdinamikusabban fejlődő kínai autómárkája érkezik meg nemsokára Magyarországra. A BYD a Seal, az Atto 3 és a Dolphin modellel próbálja majd becsalogatni a vásárlókat a pesti és a budai szalonokba.

Ha a kínai elektromos autók térnyeréséről beszélünk, akkor nem mehetünk el szó nélkül a BYD mellett, hiszen a világ jelenleg legdinamikusabban fejlődő márkájáról van szó. Az elektromos buszok (melyeknek van magyar gyártóüzeme is) és teherautók mellett a gyártó már egy ideje foglalkozik ugyanis személyautókkal is, melyek ráadásul kiemelkedő értékesítési adatokat produkálnak világszerte.

Érthető tehát a lelkesedés, hogy minél több piacon jelen legyenek, így előbb-utóbb várható volt, hogy nálunk is kapható lesz a kínai modellkínálat egy része. Ez most be is fog következni, miután bejelentették, hogy a Duna Autó Észak-Budán a Wallis Motor pedig Dél-Pesten bővíti ki a palettáját a BYD modelljeivel és biztosít szervízhátteret a vásárlóknak.

Egészen pontosan három elektromos modellel kezdik meg az értékesítést, azaz a belépő szintet képviselő Dolphin mellett az Atto 3 SUV és az akár 530 lóerős teljesítménnyel is elérhető Seal szedán is a kínálat része lesz.

Mindezek mellett egy furgon is megvásárolható lesz, ugyanis az ETP3 forgalmazását is elkezdi Magyarországon a gyártó, mely 275 kilométeres hatótávjával és nagyjából 15 millió forintos árazásával kiváló alternatíva lehet a városi logisztikát végző vállalkozók számára.