Tovább folytatódnak a rendezvény halasztások a koronavírus járvány miatt

Már csaknem egy éve tart a koronavírus járvány, mely számtalan nagy autós rendezvényt lehetetlenített el idén. Sajnos még mindig nem látszik a fény az alagút végét, már a jövő évi időpontokat is elkezdték lemondani a szervezők.

Csaknem egy éve annak, hogy először felütötte a fejét a koronavírus járvány, hogy aztán egy mozdulattal lényegében tönkrevágja a 2020-as évünket. Az autóipar is rendesen megérezte a dolgot, hiszen nem csak a kereslet visszaeséssel, hanem a gyárleállásokkal is meg kellett küzdeniük. Talán mondhatjuk, hogy azóta kezd helyreállni az autógyártás, viszont van egy másik ágazat, ami még igencsak padlón van. Ez pedig nem más, mint a rendezvények világa.

Lényegében idén az összes nagyobb autó show elmaradt és nagyon úgy néz ki, hogy a helyzet jövőre sem fog egy csapásra megváltozni. Bár a vakcina már célegyenesben jár a hírek szerint, a rendezők még mindig nem mernek kockáztatni, így megkezdődtek a 2021-es dátum halasztások is.

Az első ilyen fecske a Chicago Auto Show lesz, melyet eredetileg február elején tartottak volna meg, de a rendezők most bejelentették, hogy talán valamikor tavasszal nekifutnak, mert két hónap múlva még elképzelhetetlen, hogy a most is felfelé ívelő fertőzésszám miatt meg lehessen tartani egy tömegrendezvényt.

Az év legelején tehát biztos nem lesznek tömegrendezvények, de nagyon úgy néz ki, hogy még a nyár is kétséges. A Paris Air Show szervezői ugyanis már pár napja közölték a repülés szerelmeseivel a hírt, hogy júniusban nem lesz megtartva a show. Mikor lesz a pótlás? 2023-ban! Azonban reméljük, hogy ebben az esetben csak túlzottan óvatosak a szervezők és nem 2-3 évnyi korlátozásnak nézünk még elébe!