Mégis lesz idén Chivago Auto Show, de más formában, mint eddig

Júliusban mégis megpróbálják megtartani a Chicago Auto Show rendezvényt, ám teljesen máshogy lesz lebonyolítva, mint eddig. Előre kell regisztrálni és turnusokat engednek majd be.

A koronavírus járványnak köszönhető, hogy világszerte földbe álltak a tömegrendezvények az elmúlt másfél évben, ami bizony az autószalonoknak sem kegyelmezett. Most úgy néz ki, hogy Amerikában elkezdenek visszatérni ezen események a köztudatba, ám közel sem úgy, ahogy eddig azokat ismerni lehetett.

A Chicago Auto Show szervezői például bejelentették, hogy az eredetileg februárra tervezett rendezvényt mégis megtartják idén, vagyis összehoznak egy módosított “Special Edition” változatot belőle július 15 és 19 között. Miért speciális? Mert több ponton is változtattak a szervezésen a döntéshozók!

Először is idén szintén a McCormick Place kongresszusi központ ad helyet az autós őrületnek, de az egész terület helyett csak egy nagyobb épület lesz látogatható mindenki számára, a rendezvény nagy része szabadtérben lesz megrendezve a még mindig levegőben lógó egészségügyi kockázatok miatt. Érdekesség még, hogy a Show-ra csak online lehet elővételben jegyet vásárolni, ahol azt is meg kell adni, hogy mikor érkezünk a kiállításra. Erre azért van szükség, mert idősávosan, tulajdonképpen nagyobb turnusokkal lesz megvalósítva a látogatás, hogy a szervezők végig tudjanak figyelni az emberekre a Show alatt. Természetesen lesznek aktív programok is, például a Ford kínál majd kalandos vezetési lehetőséget Bronco és Mustang Mach-E modellekkel, szintén előre lebeszélt időpontokban.

“Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy biztonságos környezetet biztosítsunk minden érintett számára, és gondosan betartjuk a városi és állami tisztviselők által meghatározott egészségügyi és biztonsági protokollokat, iránymutatásokat. Bár úgy véljük, hogy a februári időpont volt a legideálisabb eddig ahhoz, hogy komoly hatással bírjon a terület iparára és gazdaságára, mi nagyon örülünk annak, hogy lehetőség adódik júliusi időpontokkal is kísérletezni”- mondta Dave Sloan, a szervezéssel megbízott cég vezérigazgatója, aki azt is hozzá tette, hogy jövőre igyekeznek visszahozni az életbe a teljes értékű, eddig ismert szalonokat is.