Már csak pár nap maradt a lejárt műszaki vizsgák pótlására, de azért van egy kiskapu

A koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet alatt közel egymillió autó műszaki engedélye járt le. A többség szerencsére időben lépett, a halogatóknak viszont alig maradt pár napjuk a türelmi időszakból.

Ahogyan azt biztosan mindenki tudja, a koronavírus-járvány alatti veszélyhelyzet idején lejárt hivatalos okmányok most június legvégéig érvényesek, azaz a türelmi időszak vége rohamosan közeleg. Azt gondolhatnánk, hogy pár nappal a végső dátum előtt már nincs olyan, aki lejárt forgalmi engedéllyel szaladgálna, pedig a Technológiai és Ipari Minisztérium információi szerint még több mint 100 ezer autósnak kell lépnie, lehetőleg nagyon gyorsan.

Aki ugyanis június 30-ig nem tudja le a műszaki vizsgáztatást, az július elsejétől már nem vehet részt a forgalomban. Érdemes komolyan venni a dolgot? Igen, mert ha ilyen esetben megállít a rendőr, könnyen ugorhat a rendszámunk is!

Most akkor mit tehet az ember? Pánikra semmi ok! Ha nem tudsz pár napon belül vizsgáztatást intézni, akkor elég időpontot kérned még július első napja előtt, ami által a minisztérium legújabb szabályozása szerint automatikusan meghosszabbodik a türelmi időszak a kapott vizsgaidőpont napjáig. Fontos azonban, hogy a kiskapu nem nyitható túl tágra, tehát az nem lehetséges, hogy novemberre kérünk időpontot, tehát odáig jók vagyunk, a szabály értelmében ugyanis az extra türelmi időszak csak maximum 30 nappal tolható ki.