Új felszereltségi szintet kapott az Alfa Romeo Stelvio

Az Alfa Romeo azokat a vásárlókat szólítja meg az új Veloce Ti felszereltségi szinttel, akik sportos megjelenést szeretnének, de sokallják a Quadrifoglio brutális teljesítményét.

Új felszereltségi szintet mutatott be az Alfa Romeo a Stelvio SUV számára. A kínálat felső részére helyezték fel a Veloce Ti csomagot, mely a brutálisan erős és technikailag kihegyezett QV azaz Quadrifoglio változat dizájnelemeit hozza el az „alap” kivitel vásárlóinak.

Természetesen átszabott lökhárítókat, hátsó diffúzort és 21 colos (eddig ekkorát nem lehetett mezei Stelvio modellhez rendelni) felni szettet kapnak a megrendelők, illetve a belső térben is akadnak szép számmal QV inspirált elemek.

Ilyen például a bőrrel és Alcantarával bevont sportülés, a fekete tetőkárpit és a karbonszálas kompozit díszítések tömkelege. Alapáron jár a csomaghoz a fekete ablakkeret és a sötétített üvegezés is.

Az új csúfelszereltséghez kétféle motor választható. Először is van a 280 lóerős, kétliteres benzinmotor, illetve a dízelek szerelmesei a 210 lóerős, 2,2-es gázolajost választhatják. Mindkettő nyolcfokozatú automata váltóval és összkerékhajtással készül, de még az olyan apróságokra is figyeltek az olaszok, hogy ezen a szinten a kardántengelynek is már szénszálas szerkezettel kell bírnia.

Nem csak a Veloce Ti újdonsága, hanem minden Stelvio fejlettebb vezetést segítő rendszereket kap 2021-re, amik már a kettes szintű, kormányfogásos önvezetést is lehetővé teszik.