Több, nagyobb, de legfőképpen keményebb

A Rolls-Royce a Cullinan bemutatásával alaposan felforgatta az SUV piacot. Ilyen drágán még senki sem kínált járművet ebben a szegmensben. Viszont, ha kifizeted, akkor meg leszel vele elégedve. Kivéve, ha egy kicsit aggódsz a biztonságodért, és az sem árt, ha neked nagyobb van, mint a többieknek. Ebben az esetben, a német Klassen a te barátod.

A tuning megoldásairól elhíresült cég ugyanis a Cullinan átiratával most nem a sportosságra és a teljesítmény növelésére fektette a hangsúlyt, hanem arra, hogy a nagyon gazdag ügyfelek véletlenül se legyenek merénylet áldozatai. Persze, ők csak az autón belül garantálják a biztonságot, ha azt elhagyja a tulaj, akkor már magára van utalva.

Persze, ezért úgy kellett kialakítani az autót, hogy ne kelljen feltétlenül minden apróságért elhagyni azt. Hogy lehet ezt elérni? Ha elég nagy teret kínálunk, akkor sokkal több teendő ellátható a biztonságot nyújtó, 9-es szintű ballisztikai védelemmel ellátott karosszérián belül.

Ennek érdekében a Cullinan hosszát több mint 1 méterrel növelték meg, így igény esetén már egy komplett tárgyaló is kialakítható benne. A luxus fotelekkel megtámogatott kifejezetten előkelő környezet, és a prémium média rendszer nagyképernyős televízióval mindenképpen jár a guruló luxus erődítményhez, a további részleteket azonban kimondottan a megrendelő igényei szerint alakítja ki a Klassen. Ha például nem szeretnél a sofőrrel és a testőrrel egy légtérben utazni, akkor rendelhetsz elválasztó falat a hátsó ülések mögé, melynek a kommunikációs célból kialakított ablaka távirányítóval nyitható és zárható.

Természetesen egy ilyen páncélozott szörnyetegnek komoly ára van, ennek a Cullinan átiratnak pedig még annál is durvább összeg szerepel az árcéduláján. Az alapár 2 millió dollár, azaz több mint 540 millió forint. Jó hír viszont, hogy ha ez belefér a költségvetésbe, akkor a megrendelés után maximum 6 hónappal már garantáltan leszállítja a monstrumot a Klassen, így nem kell éveket várnod rá.