Párizsba ment a Lego Chiron

Legózni jó játék. Van viszont az a szint, amit már nehezen lehet játéknak nevezni. Itt van például ez az életnagyságú Bugatti Chiron tisztán LEGO darabkákból felépítve. Megy, működik, ráadásul a Párizsi Autószalonon most bárki megcsodálhatja.

Bármilyen autószalonról legyen szó, a Bugatti sosem marad érdeklődés nélkül. Szeretjük a szupersportkocsikat, ám a Legót még jobban szeretjük, lényegében korosztálytól függetlenül. Remélem már érted miért olyan nagy szám egy életnagyságú Bugatti Chiron tisztán LEGO kockákból felépítve.

Lehet ezt még tovább fokozni? Persze, ha az adott LEGO kreálmány még működik is. Mert bizony ez működik. Igaz, csak 5 lóerőt sikerült kipréselni a 2304 darab elektromos LEGO Power Functions motorból, ám cserébe még a Chiron hátsó légterelője is kiemelhető egy gombnyomásra. Több mint 1 millió LEGO Technic elemet használtak fel a készítők, a kész mű pedig több mint másfél tonnát nyom, aminek a tudtában az is csoda, hogy 20 kilométeres óránkénti sebesség is elérhető vele.

Most Párizsban személyesen is meg lehet nézni az összesen 13 ezer munkaórával felépített csoda járgányt, ám ha éppen nem érsz rá most kiugrani, biztos lesz még lehetőséged más rendezvényeken megtekinteni. Amit ilyen komoly és áldozatos munkával hoznak tető alá, azt egy darabig biztos nem kapják szét az illetékesek.