Itt van az első elektromos Rolls-Royce beharangozó

Eddig csak találgatás szinten lehetett beszélni a Rolls-Royce első elektromos modelljéről, most viszont kézzel fogható információk és képek érkeztek. A Wraith szellemi utódja lesz a Spectre.

Az már egy ideje biztos volt, hogy készül a Rolls-Royce első tisztán elektromos modellje, sőt már a Spectre elnevezésről is tudhattunk, az első komolyabb információk megérkezéséig azonban egészen idáig kellett várnunk. Itt van tehát a gyári bejelentés, azaz egyre közelebb állunk a tényleg hangtalan Rolls-Royce bemutatásához.

Megérkeztek az első gyári képek is, melyen erősen álcázva látható még az autó, de az már most is könnyen kivehető, hogy lényegében a már modellciklusa végén járó Wraith szellemi utódja érkezik, azaz egy méretes elektromos kupéra számíthatunk. Mikor? A tervek szerint 2023 végén.

A gyári bemutatón kiderült az is, hogy a Rolls-Royce nem a BMW elektromos alapjait használja, hanem a saját, jól alakítható alumínium platformját, amely a Cullinan és a Ghost alapjait is adja.

Pontosabban a technikai részletekről egyelőre nem esett szó, de azt már elárulta a márka vezetősége, hogy alapos tesztelésnek vetik alá az autót, amire az vásárlóhoz kerül, hiszen ebben a kategóriában a hiba már nem fér bele. Egészen pontosan 2,5 millió kilométert fognak menni vele a világ minden táján a legszélsőségesebb körülmények között, amivel a sajtóközlemény szerint mintegy 400 évnyi használatot fognak leszimulálni. Nesze neked OT vizsga…