Nem szállít többet a Rolls-Royce annak, aki azonnal továbbad a Spectre példányán

Komoly várólista alakult ki a Rolls-Royce elektromos modelljére, így megkezdődtek a nyerészkedések is. A gyártó vezérigazgatója jelentette ki, hogy aki azonnal továbbad a saját példányán, az nem vásárolhat több autót közvetlenül tőlük.

Már régi és bevett szokás a ritka és drága autókkal kapcsolatban, hogy valaki csak azért rendeli meg őket, hogy busás haszonnal azonnal tovább is adja. Persze, ezt leginkább a nagyon nehezen elérhető modellekkel lehet eljátszani, mint például a limitáltszériás, vagy nagyon hosszú várólistával rendelkező típusok.

Az utóbbihoz tartozik a Rolls-Royce elektromos autója, a Spectre is, mely első példányainak a kiszállítása ősszel kezdődik meg, de már annyi megrendelés esett be, hogy bővíteni kell a gyártási kapacitást. Ez persze azt is jelenti, hogy jelenleg aki be akar állni a sorba, az akár több évnyi várakozásra is számíthat. Vagy, esetleg megveszi jelentős felárral attól, aki a sor elején tanyázik.

Mert, bizony sokan erre építenek, azaz miután átveszik a saját példányukat, akár 50-60 ezer angol fontos felárral tovább adják azoknak, akik nem akarják kivárni a saját sorukat. Már több ilyen előre lebeszélt ügyletről is tudomást szerzett a gyártó, amivel kapcsolatban a vezérigazgató, Torsten Müller-Ötvös most igen drasztikus lépésre szánta el magát. A vezér ugyanis közleményben árulta el, hogy aki átvétel után záros határidőn belül eladja a saját Spectre példányát, annak többet nem értékesít közvetlenül autót a Rolls-Royce.

Persze, sokaknál kiverte a biztosítékot a dolog, ilyen például Anglia egyik legnagyobb autókereskedője, Tom Hartley is, aki elárulta, hogy ő maga már két ilyen üzletet is kötött, azaz két magánszemélytől is átvesz autót majd, hogy azt tovább értékesítse ő is. „Nem hiszem, hogy igazságos lenne, ha az autógyártók megmondanák azoknak az ügyfeleknek, akik közel félmillió fontot költöttek egy autóra, hogy mit tehetnek vele. Ez nem helyes. A körülmények gyorsan változnak a mai világban, valódi okuk lehet az embereknek eladásra. Például pénzügyi problémák.”- hangzott Hartley érvelése.