Ilyen lenne, ha a Rolls-Royce platót csempészne a fényűzés világába

A Rolls-Royce a Cullinan piacra dobásával már bebizonyította, hogy nem csak a luxus szedánokban, kupékban és kabriókban látja a lehetőséget. Most egy tehetséges fiatal formatervező mutatja meg, hogy milyen lenne, ha egy pickup modell is felbukkanna a kínálatban.

A Rolls-Royce mindig is a fényűzésről és a kompromisszum nélküli kényelemről szólt. Talán ezért is összeegyeztethetetlen egy pickup a neves angol márkával. Gondoljunk csak bele, hogy milyen életszerűtlen, amikor öltönyben dobáljuk fel az építőanyagot a platóra.

Egy képzeletbeli világban azonban kimondottan érdekes is lehet egy ilyen megoldás, azaz a platós Rolls-Royce valahogy mégis csak megmozgatja az ember fantáziáját. Így járt a tehetséges fiatal független formatervező Travis Yang is, aki képernyőre is vetette minden idők legfurcsább, mégis talán legimpozánsabb Rolls modelljét.

A Britannia névre keresztelt képzeletbeli autó különlegessége nem csak az, hogy az eleganciát meglovagolva közelíti meg a luxust, hanem az is, hogy pont fordítva teszi meg, mint amire egy átlag szemlélődő számítana.

Jelen esetben ugyanis adott egy hosszú orrész, ami a klasszikus kupékat felelevenítő kabinban teljesedik ki, majd ennek a folytatása egy rövidebb, fával kibélelt plató. Mi értelme így ennek? Egyértelműen egy luxusjacht felépítése fedezhető fel a Britannia megoldásaiban.

Mindezek mellett némi praktikum is feltűnik, hiszen Yang teljesen elektromos hajtásláncot álmodott meg az autójához, így az óriási orrban további csomagoknak lehetne helyet kialakítani. Sőt! Ide méretesebb szállítmányok is beférnének, mint amit a platón el lehetne helyezni. Persze, a múlt előtti tisztelgés egy fantázia tanulmányon talán mindennél fontosabb, így a Britannia orrán oldalról felnyíló fedelek vannak pont úgy, ahogy anno a régi Rolls-Royce modellek motorjához hozzá lehetett férni.

Összességét tekintve impozáns és kellően fényűző az elképzelés. Mindezek mellett kevés az esély, hogy a Rolls-Royce valaha pickup építésre adná a fejét. Talán, ha majd valamikor a BMW meglépi, akkor lehet esélye egy nemesebb vérvonallal feldúsított változatnak, de a bajor márka is elzárkózik az ilyen jellegű megoldásoktól már egy jó ideje.