Teljesen elektromos formában tér vissza az Opel Manta

Az Opel nemrég mutatott be egy egyedileg megépített és villanyosított klasszikus Mantát. Most kiderült, hogy egy üzenet volt az akció: tényleg visszatér az immár villanyosított kínálatba a legendás név.

Nem is olyan rég számoltunk be mi is arról, hogy az Opel egy régi klasszikus villanyosításába vágott bele. A Manta GSe elektroMOD azonban csupán egyetlen példányban készült el, de mint most kiderült, nem hiába született meg az érdekes koncepció.

Az Opel ugyanis bejelentette, hogy 2024-re részlegesen, 2028-ra pedig teljesen elektromosra vált, azaz innentől kezdve már csak villanyos autókat lehet majd tőlük vásárolni. Persze, a mai világban, ahol sorra jelentik be a gyártók, hogy mikor térnek át teljesen a konnektorfüggőségre, ez még nem is lenne olyan nagy dolog, csak hogy kiderült az is, hogy ezzel együtt visszatér a legendás név is a kínálatba.

Pontos technikai részleteket még nem árult el a Stellantis kötelékébe tartozó gyártó, de annyit már tudni lehet, hogy a villanyos Manta valamikor az évtized közepén mutatkozik be és az újonnan megalakult cégóriás új EV platformjára építik fel. A mostani beharangozó 500 és 800 kilométer közötti elektromos hatótávot ígér.

Akkor tehát lesz egy klasszikus kinézetű villanyos is a gömbvillámosok kínálatában! Nem erről van szó. A végleges elektromos Manta ugyanis más lesz, mint az elektroMOD, a most bemutatott képek tanulsága szerint a crossoveres irány sem zárható ki a jövőben.