Egyre többet mutat magából az Opel új tanulmánya

Átlátszó plexi mögé rejtett hűtőrács és világító Opel-embléma. Eddig ezek a biztos pontok a gömbvillámosok új tanulmányával kapcsolatban, de a most kiadott képek még további részleteket is sejtetnek.

Az Opel az idei müncheni autószalon keretein belül mutatja be azt a tanulmányát, mely elmondásuk szerint a márka történetének egy új fejezetébe enged majd bepillantást. Technikai konkrétumokat egyelőre nem árultak el a gyáriak, viszont érkeztek új képek, melyek alapján sok mindenre következtetni lehet.

Az például tény, hogy a koncepció már az új, átalakított emblémát használja majd, ráadásul mindjárt teljes megvilágításban. Mindezt egy a hűtőrácsot is takaró átlátszó plexi mögé rejtve láthatjuk, azaz a gyáriak továbbra is megtartják a jellegzetes „rostély” megoldást, csak egy picit alakítanak rajta. Érdekesség még, hogy a kocsi orrán a vízszintes LED-es menetfényeket kiegészíti két középre tolt díszcsík is, amivel az Opel egy iránytű-motívumot próbál megjeleníteni.

Egyértelmű, hogy egy elektromos koncepcióról van szó. Ezt nem csak a burkolt hűtőrácsból szűrhetjük le, hanem az Opel villanyosítási tervei sem engednek meg belsőégésű motort egy jövőbe mutató tanulmány esetében most már.

A karosszéria kérdése még nyitott, de a hátul látványosan túlnyúló lámpatestet is mutató képből ítélve fastback-jellegű tetővonallal számolhatunk, ami persze még nem zárja ki egy SUV modell lehetőségét is. Ott van viszont a levegőben, hogy egy új Insignia előfutárjával állunk szemben, esetleg az évtized közepére ígért elektromos Manta visszatérés egy újabb bizonyítékát láthatjuk. Egyelőre azonban korai találgatni, a szeptemberben megrendezésre kerülő Show után okosabbak leszünk.