Elektromos cukiságot kaptak az Opel gyár tűzoltói

Járőrfeladatokat lát el és a kisebb tűzesetek megfékezésében is segédkezik az Opel gyár területén a jövőben az elektromos Rocks-e. Nyolc lóerővel és néhány tűzoltó palackkal lesz a helyi tűzoltóság segítsége a kis villanyos cukiság.

Már régóta bevett szokás, hogy a nagyobb gyárak saját tűzoltósággal vannak ellátva. Így van ez a rüsselsheimi Opel gyár esetében is, hogy ha baj van, minél gyorsabban tudjanak beavatkozni a szakemberek. Most, a helyi tűzoltóság állománya bővült egy igencsak furcsa járművel.

Kaptak ugyanis egy kis Opel Rocks-e modellt, mely lényegében egy átmaszkolt Citroen Ami. A lényeg, hogy a parányi járgány tisztán elektromos hajtással rendelkezik, az összteljesítménye pedig mindösszesen nyolc lóerőt ad ki. A mérete és a teljesítménye természetesen nem teszi igazán ütőképessé nagy tűzesetek kirobbanásakor, de nem is ezt a feladatot szánják neki a hatóságok.

Az elektromos Opel ugyanis főként járőrfeladatokat fog ellátni a gyár közel két négyzetkilométernyi területén, ha pedig kisebb méretű tüzet észlelnek a tűzoltók, akkor a fedélzeten elhelyezett néhány palackkal láthatnak neki az oltásnak, míg megérkeznek az „igazi” tűzoltóautók.

Természetesen, igazából egy marketing kampányról van szó, azaz az olcsó, ám igencsak szerény képességekkel rendelkező elektromos városi járgány népszerűsítése a cél úgy, hogy közben hasznos feladatokat is megoldjanak vele.