Itt az új Frontera generáció

Az Opel legújabb visszatérője a Frontera, mely most először mutatkozott meg gyári képeken. Néhány alapvető információval is jelentkezett a német gyártó.

Pár hónappal ezelőtt jelentette be az Opel, hogy egy már majdhogynem elfeledett modellt emelnek vissza a palettára. Ez a Frontera, mely természetesen csak a nevében emlékeztet az egykori gömbvillámos terepjáróra, hiszen most már erőteljesen az SUV kategóriát erősíti tovább.

Most megkezdődött a hivatalos leleplezés, azaz végre megérkeztek az első gyári képek is a járgányról. Nagy meglepetés nem érheti az embert, a Frontera is megkapta a jellegzetes Opel arculatot, melynek meghatározó része a „rostély” kialakítás az orrészen, illetve a hangsúlyos  oldalsó domborítások is a gömbvillámosok világához tartozik. Érdekes részlet még az új Opel embléma, mely a Fronterával együtt debütál a sorozatgyártású Opelek világában.

A belső tér is ismerős lehet annak, aki ült már a gyártó modelljeiben az elmúlt két évben. Itt is megtalálhatjuk az infotainment képernyővel összekapcsolt digitális műszeregységet és az éles vonalakkal megrajzolt műszerfalat, középkonzol kialakítást. Ami új, az az alul-felül csapott kormány, illetve a farkcsont terhelését is csökkentő Intelli-Seat ülés, mellyel a leghosszabb utazás is kényelmes és pihentető lehet.

Amit az első beharangozóban még kiemelnek a gyáriak, az a tágas belső tér és praktikus és méretes csomagtér. Ez utóbbi alapból 460 literes, de a hátsó ülések ledöntésével máris 1600 liternyi térről beszélhetünk. Érdekes adat még, hogy a Frontera tetejére akár 200 kilogrammnyi teher is felszerelhető a gyári síneket használva.

A technikai részletekbe egyelőre nem mentek bele az illetékesek, csupán annyit lehet tudni, hogy a modell már a forgalmazás legelején is elérhető lesz teljesen elektromos és hibrid hajtásokkal is.