Rég elfeledett márkajelzést hoz vissza az Opel

Aki szereti a régi sportos Opeleket, annak nem mond újat a GSE megjelölés. A többieknek legyen annyi elég, hogy egykoron a sportosabb modelleket jelölték ezzel a kombinációval a németek. Most visszatér a köztudatba a három betű, de más jelentéssel, mint eddig.

Az Opel a 70-es és 80-as években teremtette meg a GSE legendát, mely a Commodore, a Monza és a Kadett sportos verzióit jellemezte. Akkoriban a Grand Sport Einspritzung rövidítése volt, mely a továbbfejlesztett üzemanyag-befecskendezésre utalt. Aztán kihalt a köztudatból a három modell, vele együtt pedig a jól csengő betűkombináció is.

Egészen idáig, ugyanis a németek bejelentették, hogy a jövőben megint lesznek modellek, melyek megkapják a három betűt a hagyományos típuselnevezésük mellé. Na de mi változik? Az nem, hogy a gyáriak a teljesítményre kihegyezett autókat jelölik meg vele, az viszont igen, hogy mit jelent majd a rövidítés.

Az új irány természetesen az elektromos közlekedésre mutat rá, így mostantól a Grand Sport electric értendő alatta, azaz a márka erősebb elektromos autóin találkozhatunk majd a most már kis e-vel írt GSe felirattal.

Az Opel azt egyelőre nem árulta el, hogy mely modell lesz az első fecskéje a nagy visszatérésnek, de valamilyen szinten logikus lenne, ha az Astra lenne az első a GSe sorban. Persze, még továbbra is ott van a remény, hogy a tavaly bemutatott elektromos koncepcióval visszatér a Manta is, de ott a gyáriak nagyon hangsúlyozták, hogy csak egy egyszeri Restomod átalakításról van szó, mintegy techdemóként demonstrálva a Stellantis villanyos tudását.