Whiskygyártóval közösen küzd a fenntartható jövőért a Bentley

Az autóiparban egyre nagyobb méreteket ölt a karbonsemlegesség hajkurászása. Annyira komolyan gondolja a dolgot egy-két gyártó, hogy még olyan cégekkel is képesek összefogni, amelyek termékei nem feltétlenül egyeztethetők össze az autózás világával.

Ma már mondhatni, hogy amelyik gyártó nem jelenti be, hogy a karbonsemlegességre törekszik, az nem is vehető igazán komolyan. Persze, emiatt kezd egyre elcsépeltebbé válni a téma, de nem lehet elvitatni, hogy az autóiparnak is van ökológiai lábnyoma, amit illik valahogy csökkenteni a jövőben.

Most már ott tartunk, hogy annyira komolyan veszik a témát egyes gyártók, hogy más cégekkel is hajlamosak összeállni, hogy közösen hatékonyabban tegyenek a környezettudatosság jegyében. És itt nem csak autóipari szereplőkre kell gondolni!

A Bentley például bejelentette, hogy a neves whiskygyártó, a Macallan lesz a segítségükre a folyamatban. De miért pont ők? Mert az italgyártó is célul tűzte ki, hogy a lehető legnagyobb mértékben óvja meg a környezetet. Ezt nem csak arra értik, hogy a gyártási folyamatokat optimalizálják, hanem például az üzem területén 2025-től csak elektromos autókat használnak majd.

„Örülök, hogy a Macallan és a Bentley közösen egy közös cél érdekében a saját területén, mely nem más, mint a fenntartható jövőkép kialakítása. Az elkövetkező hónapokban és években tanulni fogunk egymástól, hogy együtt haladjunk a program megvalósítása felé, és útközben néhány igazán rendkívüli projekten és terméken ügyködjünk.”- mondta Adrian Hallmark, a Bentley vezérigazgatója.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen közös termékekről van szó, de leginkább limitált szériákra és italozáshoz praktikus belső felszereltségre lehet majd számítani. Csak aztán vezetni ne akarjon, aki elropogtat egy pohárkával!