Rolls-Royce stílusban készül el az orosz Aurus luxus SUV-ja is

Az orosz Aurus márka célja, hogy luxusjárgányokkal árasszák el a hazai piacot és a világot egyaránt. A Rolls-Royce stílusát hívják segítségül ehhez.

Vlagyimir Putyin szívügye az Aurus autómárka, melynek feladatául tűzték ki, hogy orosz járgányokkal lássa el a luxusautók vásárlóit. Még maga Putyin is használ egy Aurus Senat limuzint, mely erősen Rolls-Royce stíluselemekkel lett ellátva.

Az oroszok azonban úgy tűnik, hogy nem csak a limuzinnál fordultak a neves angol márka felé, hanem bizony az SUV modell fejlesztésénél is szempont volt a Rolls-Royce Cullinan másolása. Most ugyanis gyári képek jelentek meg a 2021-ben megjelenő Komendant modellről is, melyen egyértelműen megfigyelhetők a jellegzetes stíluselemek: brutális hűtőmaszk, éles vonalakkal rajzolt karosszéria és téglalap alakú fényszórók.

Technikai adatokról egyelőre nem esett szó, viszont több mint valószínű, hogy a Komendant a Senat hajtásláncával kerül a szalonokba, azaz jelen esetben is a 4,4 literes V8-as benzines egységre számíthatunk elektromos hibrid hajtással kiegészítve.