Felfrissült az orosz Rolls-Royce

Éppen időben, Vlagyimir Putyin hatodik beiktatási ceremóniájára készült el az Aurus Senat ráncfelvarrása. Továbbra is van egy elég erős Rolls-Royce utánérzése az orosz luxusgépnek, de az összkép jóval modernebb lett.

Az elmúlt években az orosz autóipar büszkeségeként volt jelen az Aurus márka, melynek a zászlóshajója a Senat limuzin. Ez az a járgány, melyet hivatali autónak Putyin is használt az elmúlt években és felkeltette Észak-Korea vezetőjének, Kim Dzsong Unnak a figyelmét is. Most pedig, hogy az orosz államfő megkezdte hatodik ciklusát, meg is kapta az erősen felfrissített változatot, mely nem mellesleg egy évig csak az ő konvojában lesz megtalálható, egyelőre szélesebb körben nem kezdik meg a forgalmazását.

A képeken látható, hogy modernizálták a fényforrásokat (Matrix LED), illetve megváltozott a méretes hűtőrács rajzolata is. Hátul szintén újak a lámpák, melyek fölé most már belóg a króm díszítés, ezzel egységesebb az összkép. Változás még, hogy a csomagtérfedélről lekerült a rendszám a lökhárítóba.

A belső térben megújult az infotainment rendszer, melynek kijelzője sokkal nagyobb és részletesebben konfigurálható. Mindezek mellett javítottak a külső kamerák képén is, amik mostantól éjjellátóként is működnek, így minden apró részlet vagy gyanús mozgás kiszúrható a járgány környezetében.

A meghajtásról továbbra is a 4,4 literes V8-as benzines motorra épülő hibrid rendszer gondoskodik 606 lóerőnyi összteljesítménnyel, míg az erőt egy 9 sebességes automata váltómű továbbítja a két tengelyre.

Egyelőre csak pár példány készült el az új Senat limuzinból, de a kiszivárgott információk szerint jövőre felkészülnek a nagyobb mértékű termelésre is a Toyota egykori szentpétervári üzemében.