Kínai átiratként éledt újra a Moszkvics

Az orosz autóipar újjáélesztéseként egyre több régi márkanév bukkan fel ázsiában. Ilyen a Moszkvics is, mely már el is kezdte az első újkori modellje gyártását, mely egy átmaszkolt kínai autó.

Az orosz-ukrán helyzet miatt számtalan nagy autógyár vonult ki Oroszországból a közelmúltban, ami bizony tátongó űrt hagyott a helyi autóiparban. Ezt az űrt igyekeznek minél hamarabb betömni az oroszok, többnyire régen használt márkanevek felélesztésével is.

Ilyen például a Kamaz fennhatósága alatt újjáéledő Moszkvics is, mely már be is mutatta első újkori modelljét, a Moszkvics 3-at. Na de hogyan lehet, hogy ilyen hamar képesek egy új modellt kifejleszteni és piacra dobni? Természetesen kínai segítséggel.

A szóban forgó autó, mely a Renault egykori moszkvai üzemében készül, nemes egyszerűséggel egy kínai autó, a JAC JS4 átmaszkolt változata. A járgány 1,5 és 1,6 literes erőforrásokkal érhető el akár 150 lóerős teljesítménnyel, a belső térben pedig teljesen modern kialakítással találkozhatunk, melybe a 10,25 colos digitális műszeregység is beletartozik.

A Moszkvics gyár vezetői elmondták, hogy a 3-as modell csak az első lépcsőfok egy hosszú folyamatban, melynek végén ott áll természetesen a tisztán elektromos paletta bemutatása, természetesen kizárólag orosz alapanyagokból és saját platformra felépítve.