Nincs két egyforma Rolls-Royce Cullinan

A Rolls-Royce vezérigazgatója mintegy kiegészítő információként jegyezte meg, hogy az eddig eladott Cullinan minden példánya egyedi megrendelés alapján készült el.

A Rolls-Royce tipikusan az a gyártó, aki szereti rábeszélni a vásárlóit arra, hogy ne előre elkészített csomagot válasszanak az autójukhoz, hanem igenis szánják rá az időt arra, hogy egyedivé varázsolják azt. Érthető, hiszen ha valaki vagyonokat költ egy autóra, az akkor lehetőleg minél jobban fejezze ki az illető egyéniségét.

Ennek köszönhető, hogy a Phantom modellek 99 százaléka egyedi megrendelés alapján lett legyártva. Ezt tudta tovább fokozni a gyártó a Cullinan SUV modellel, ugyanis tavaly minden egyes ilyen autót egyedileg összeállítva rendeltek meg, ami annyit tesz, hogy nem találni két egyformát belőle a piacon.

De hogyan lehetséges, hogy minden autó más? Ez abból adódik, hogy megrendeléskor nem csak tetszés szerint extrázható a Rolls, hanem a fix elemei is többfélék lehetnek. A Spirit of Ecstasy szobrocska például készülhet fémből, aranyból és kristályból is, az utastérbe pedig pezsgős szett kérhető hűtővel együtt, de persze lehetséges az egyénileg berendezett luxus munkahely megteremtése is.