Alapból is jó vétel a Kia Sportage

Már az alapváltozatának felszereltsége is megfelelő, de a szabadidő-terepjárók között is szokatlannak számító prémium extrákkal is rendelhető az új Kia Sportage.

Mit kapunk az alapáron?
Karakteres formájával továbbra is a szabadidő-terepjárók kategóriájának egyik legdivatosabb képviselője az új Kia Sportage. A koreai márka újdonsága, amely a Kia zsolnai gyárában készül, már alapváltozatban is jó vételnek számít. Az 1,6 literes, 132 lóerős benzinmotorja turbó nélkül tartósnak ígérkezik, és megfelelő dinamikával ruházza fel a kocsit, visszafogott fogyasztás mellett. Az alapfelszereltsége pedig bőven kielégíti a hétköznapi igényeket, hiszen a hat légzsák, ESP, négy elektromos ablakemelő, távirányítós központi zár, elektromosan állítható, fűthető tükrök, 6 hangszórós, USB-s és CD-s rádió, valamint a 16 colos könnyűfém kerekek szériában járnak hozzá. A 7 évig vagy 150 ezer kilométerig érvényes garancia pedig jelenleg a legtöbb a piacon.

Prémiummodelles extrák
A LX felszereltségű alapmodellt 5 799 000 forintért kínálja a Kia, amelyből 200 ezer forintot elengednek. További 900 ezer forintért már egészen igényes felszereltségű lesz a Sportage az Exclusive csomaggal, amelyhez többek között 17 colos kerekek, LED-es nappali fény és ködfényszóró, bőrkormány, kétzónás automata klíma, tolatóradar és sötétített üvegek is járnak, ráadásul nem csak az első ülések, hanem a hátsó ülések és még a kormánykerék is fűthető benne. További 450 ezer forintért az EX Limited kivitel pedig már 7 colos érintőképernyős navigációt, táblafelismerőt és az autót sávban tartó rendszert is kínál. Az EX Premium csúcsmodell esetén a Sportage már a prémiummárkák felszereltségével is felveszi a versenyt, hiszen 19 colos kerekek, 8 colos érintőképernyő, xenonfényszóró, elektromosan állítható, szellőztethető ülések, bőrkárpit, panorámatető, JBL hifi és önállóan parkoló rendszer is jár hozzá, és igazi újdonság a mobiltelefon vezeték nélküli töltője: elég csak a középkonzolra tenni a készüléket, hogy töltődjön.

Széles motorválaszték
A Sportage a takarékosság és a teljesítmény iránti igényeket is kielégíti. Az 1,6 literes benzineshez képest mintegy 600 ezer forint a felára az 1,7 literes, 115 lóerős turbódízelnek, de további 330 ezer forintért kérhető 2 literes, 136 lóerős dízel is. A hatfokozatú automata sebességváltó felára 450 ezer forint, az automatikus összkerékhajtás 600 ezer forintba kerül, és 250 ezer forintért akár 184 lóerőre is tornászható a kétezres dízelmotor teljesítménye. A Sportage újdonsága a GT Line optika csomaggal elérhető 1,6 literes, turbós benzinmotor, amely 177 lóerős, és hétfokozatú, duplakuplungos automatizált sebességváltó kérhető hozzá.