Megint foglalkozik egyedi karosszériák építésével a Rolls-Royce

Anno a Rolls-Royce nem csak gyártó, hanem karosszériaépítő műhelyként is tevékenykedett. Most ehhez tér vissza a neves angol márka, miután az újonnan kifejlesztett platformjuk lehetőséget ad az egyedi vásárlói igények kielégítésére.

A Rolls-Royce ugyan eddig sem szűkölködött limitált szériás különleges modellekben, de ezt most még magasabb szintre helyezik a gyártó új bejelentése alapján. A patinás angol márka ugyanis újra egyedi karosszéria megrendeléseket fog majd teljesíteni, pont úgy, mint a hőskorban!

A bejelentés kitér arra, hogy már meg is kezdődött a karosszériaépítő divízió létrehozása, melynek a feladata lesz az egyedi megrendelések teljesítése, azaz innentől nem akadály, ha valaki más formában képzeli el a saját Rolls-Royce modelljét, mint amit a katalógusban látott.

Na de miért most lángol fel újra az egyedi megoldások ötlete az angoloknál? Először is, a tehetős vásárlók igényeihez igazodva egyre több gyártó jelenti be (legutóbb például a Porsche), hogy nem kötik meg a tulajdonosok kezét, azok alakítsák szépen saját ízlésük szerint az új járgányukat, ha éppen arra van kereslet. Másodszor pedig most van a Rolls-Royce kezében egy olyan fegyver, ami mindezt lehetővé tesz, ami nem más, mint a teljesen saját fejlesztésű  Architecture of Luxury platform!

Ennek a platformnak a jellegzetessége, hogy szélsőségesen is átalakítható, vagy ahogy a Rolls-Royce leírta, „Adott négy fix pont, de azok között bármit módosíthatsz”. Ennek értelmében az alap tényleg bármilyen megoldást támogat, legyen szó hosszított limuzinról vagy éppen széles sportkupéról akár. És ha valahol, akkor a Rolls által képviselt árkategóriában van értelme egyedi autókat gyártani! Szóval ha van elég pénzed, legyél trendi, találj ki te is egy új modellt magadnak!