Nem fogy jól a Mercedes pickup

Nagyot durrant, majd szépen lassan elcsendesedett a Mercedes X-osztály, a márka első platósa. Valószínűleg az ára miatt nem futnak érte a kereskedésekbe az emberek.

A tavalyi év legnagyobb dobása volt, hogy a Mercedes is beemelt egy platós járgányt a palettába. Igaz, az X-osztály nem teljesen saját termés, hiszen a Nissan Navara alapjaira épült és annak a motorját is használja, de hát azért mégis csak egy üdítő színfoltként tűnt fel a csillagosok világában.

Legalábbis ezt híhettük, ám most kiderült, hogy nem igazán találta meg a vevőit. Világszinten (Amerikában nem forgalmazzák) összesen alig több mint 16 ezer példányt sikerült eladni, ami nagyon vérszegény a paletta többi tagjához képest.

A bukás sokak szerint az árazásnak köszönhető, hiszen míg a Navara 8 millió forintos induló árral rendelkezik, addig ugyan ennek a Mercedes ruhába öltöztetett változatáért már minimum 11,5 millió forintot kell letenni az asztalra. Ez elég nagy árrés, főleg abban a szegmensben, ahol a vállalkozók jelentik a legfőbb vásárló erőt.

Természetesen a történtek befolyásolhatják az X-osztály jövőjét, így könnyen lehet, hogy nemsokára platós Mercedes nélkül maradunk, ám erről hivatalos információk egyelőre nincsenek.