Nem bírja tartani a tempót az E osztály megrendelésekkel a Mercedes

Nem sokkal azután, hogy a G osztály kapcsán értékesítési szünetet rendelt el a Mercedes, nagyon úgy néz ki, hogy az E osztály esetén is ez a helyzet alakult ki. Egyelőre csak Németországban állították le az értékesítést, mert egyszerűen a jelenlegi helyzetben nem bírják tartani az iramot a vásárlókkal.

A Mercedes alig pár héttel ezelőtt egy furcsa lépésre szánta el magát, azaz nemes egyszerűséggel Európában leállította a G osztály eladásokat. Miért? Mert a nyersanyaghiánnyal sújtott gyártási kapacitás nem bírja tartani az iramot a megrendelésekkel.

Most a német Automobilwoche magazin tudomására jutott az is, hogy az E osztály kapcsán is kezd akadozni az ellátottság, ami miatt, hogy a nagyobb káoszt elkerülje a gyártó, leállította a szedánok értékesítését Németországban.

Érdekesség, hogy a jelenlegi közlemény szerint csak a szedán vált elérhetetlenné a hazai piacon, a kombira továbbra is vesznek fel megrendeléseket.

Arról egyelőre nem tudni, hogy a Mercedes más országokban is bevezeti-e a megrendelések leállítását, de valamilyen szinten logikus lenne a lépés, ha utol akarják érni magukat. Esetleg még az is elképzelhető, hogy ahogyan a G osztály esetében is tervezi a gyártó, az E osztály palettájába is bekerülnek majd szerényebb felszereltségű, chiphiányra felkészített variációk, hogy a gyártás egy picit felgyorsuljon, és valamilyen szinten függetlenedjen az autóipart még mindig sújtó nyersanyaghiánytól.