Alig szoktuk meg, máris eltűnhet az EQ elnevezés a Mercedes palettájából

A Mercedes az elektromos paletta felépítéséhez hozta létre az EQ márkanevet. Belső informátorok szerint azonban a jövőben nem lesz már szükség rá, így már jövőre elkezdődhet szépen lassan a megjelölés elhagyása.

A Mercedes az elektromos autói számára hozta létre pár évvel ezelőtt az EQ márkanevet, melyet el is kezdtek szépen lassan modellekkel feltölteni. Ez a folyamat azonban visszafordulhat a jövőben, legalábbis néhány belsős informátor szerint.

A Reuters birtokába került információk szerint ugyanis a Mercedes a jövőre érkező következő generációs villanyos autókkal ráfordul arra a célkitűzésére, hogy teljesen elektromos márkává váljon. Ez annyit tesz, hogy évről évre nagyobb hangsúlyt kapnak az elektromos hajtások, míg a belsőégésű motorok szépen lassan háttérbe kerülnek.

Emiatt történik majd meg a most kiszivárgott információk szerint, hogy már jövőre elkezdik a gyáriak elhagyni az EQ megjelöléseket és simán az anyamárka palettájába teszik be az autókat. Miért? Mert a tervek szerint úgyis az elektromos járgányok adják ki majd pár év múlva az egész kínálatot, így fölösleges elkülöníteni őket bárhonnan is.

A Mercedes újgenerációs elektromos modelljei először a kompakt kategóriában jelennek majd meg, így valószínű, hogy simán A osztály és C osztály elnevezéssel találkozhatunk majd velük. Természetesen addig, amíg vannak belsőégésű motoros alternatívák is, addig valószínűleg „e” betűs megjelöléssel, majd az évtized végétől már ez az elkülönítés is értelmét veszti.