Jövőre megújul a Mercedes G osztály

Alapos ráncfelvarrással kezdi a jövő évet a Mercedes G osztály, mely egyben azt is jelenti, hogy felkerül a palettára a tisztán elektromos EQG variáns is.

A Mercedes kínálat egyik legjellegzetesebb modellje a G osztály, mely ugyan 2018-ban teljesen új generációt kapott, de ennek ellenére is megtartotta a szögletes, gyakorlatilag semmi máshoz nem hasonlítható formai világát.

Most elérkezik a jelenlegi generáció első komolyabb frissítése is, ugyanis a Business Insider Germany birtokába jutott információk szerint jövő év elején leáll a most ismert G osztály gyártása, hogy helyet adjon a ráncfelvarrás utáni változatoknak.

Ez azért lesz fontos mérföldkő a G Merci életében, mert ezen a ponton lép be a modell az elektromos autózás világába is. Azaz az új modell már nem csak hibrid változatokban lesz elérhető, hanem bekerül a kínálatba a teljesen elektromos változat is EQG megjelöléssel.

A ráncfelvarrásról egyelőre képek nem szivárogtak ki, de a gyártó azt már elárulta, hogy bár a fő karakterisztika nem változik, azért a karosszéria némileg dinamikusabbra lesz rajzolva, hogy javuljanak a légellenállási-tényezői. Ez a lépés azért szükséges, hogy az elektromos G osztály hatótávját ne verje teljesen agyon az óriási légtömeg, amit maguk előtt tolnak a mostani modellek.