Elektromos személyszállítóval készül a Toyota az olimpiára

Tokióban rendezik meg jövőre az olimpiai játékokat, így érthető, hogy a Toyota részt vesz a lebonyolításban. Egészen konkrétan új elektromos személyszállító járműveket fejlesztettek ki erre az alkalomra.

A Toyota bemutatta az egyszerűen csak APM (Accessible People Mover) névre keresztelt járműcsaládot, melyet kimondottan a jövőre Tokióban megrendezésre kerülő olimpiai játékokra fejlesztettek ki. Természetesen egy olyan elektromos eszközről van szó, mellyel a sportpályákon és a közeli helyszínek között fogják majd mozgatni az embereket.

Egyik APM sem rendelkezik ajtókkal, de a hátsó elrendezés más és más. Az alap változatban például két üléssor található a vezető mögött, míg a betegszállító két hátsó üléssel és egy hordágy tartóval rendelkezik. Lesz egy kimondottan rokkant szállításra kialakított változat is, ami egy automatikusan leereszkedő rámpával segíti a kerekesszékkel felgördülést.

Ami mindegyikben közös az a 100 kilométeres elektromos hatótáv, a 20 kilométeres óránkénti maximális sebesség és a levegő nélküli abroncsok alkalmazása.