Már ezer elektromos Taycan modellt adott el a Porsche Norvégiában

Norvégia a világ legbefogadóbb piaca, ha elektromos autókról van szó. Ennek fényében nem is csoda, hogy a Porsche is megtalálta a számításait a skandináv országban az elektromos Taycan modelljével.

Az elektromos autók globális térnyerése vitathatatlan, ám vannak olyan országok, ahol kimondottan felgyorsultak az események az elmúlt években. Ilyen például Norvégia, a világ egyik elektromos autózás tekintetében legnyitottab országa, ahol idén már az összes értékesített újautók számának több mint 60 százalékát teljesen elektromos járgányok teszik ki!

Valamilyen szinten érthető ennek fényében, hogy jól teljesít a Porsche az elektromos Taycannal a skandináv országban, ám arra talán még a gyártó se gondolt egy évvel ezelőtt, hogy az újdonságuk segít megsokszorozni a helyi eladásokat. Ez annyit tesz, hogy eddig a Porsche évente 300-400 autót adott el Norvégiában, addig most egy év alatt csak a Taycanból 1000 darabot sikerült értékesíteni!

Természetesen a Porsche képviselete sem hagyhatta szó nélkül a nagyszerű eredményt. “A norvég kormány óriási mértékben támogatja az elektromos mobilitást adókedvezményekkel, vásárlásra bátorítással, kiválóan kiépített töltőhálózattal és minden mással, amivel ez lehetséges. Ez rendkívüli mértékben elősegíti a közlekedés emissziómentessé válását, amiben mi is szeretnénk részt venni a nagyszerű elektromos autónkkal”- mondta Barbara Frenkel, a márka európai régióért felelős alelnöke.

Az ezredik norvég Taycan vásárlója egy bizonyos Thomas Røed lett, akinek korábban is volt dolga már a Porsche modelljeivel, csak az oslói márkakereskedésben öt darabot vásárolt már eddigi pályafutása során. Most viszont a kimondottan jó visszejlzések hatására úgy látta, hogy itt az ideje elektromosra váltani.

“Úgy hallottam, hogy a Taycan igencsak jól teljesít, így alig várom már, hogy nekivágjak vele a hegyi utaknak. Számomra nem az a legfontosabb, hogy minél gyorsabb legyek a versenypályán, én inkább az a túrázós fajta ember vagyok. A vezetés mindennapi élvezete a legfontosabb számomra”- mondta a büszke tulajdonos, majd széles mosollyal kikanyarodott a kereskedésből az új autójával.