Gigantikus elektromos modellt jelentett be a Volkswagen

A Volkswagen nagy energiával folytatja az elektromos ID modellpaletta fejlesztését. A következő egy kimondottan nagy dobás lesz, bejelentették ugyanis, hogy készül az ID.8.

Az elmúlt pár évben igencsak felgyorsultak az események a Volkswagen elektromos részlegénél. Az ID modellcsaládban már találhatunk egy Golf méretű járgányt ID.3 néven, ott van az egy mérettel nagyobb ID.4, már készülnek a Passat méretosztályában szereplő ID.6 SUV piaci bevezetésére, most pedig kiderült, hogy utána jön az elektromos zászlóshajó, az ID.8.

Bár ez utóbbi egyelőre még erőteljesen fejlesztési fázisban van, a gyártó már annyit elárult, hogy a Volkswagen Atlas dimenzióiban kell majd gondolkodni, ami 5 méteres hosszúságot és 2 méteres szélességet feltételez. Bár a napokban jelentette be a Volkswagen, hogy a hosszútávú cél az SSP platform alkalmazása minden egyes modell esetében, a most megjelent információk alapján az ID.8 még a MEB-et használja majd, ami egyben óriási belső méreteket is sejtet.

A Volkswagen rövidtávú céljai között szerepel, hogy 2025-re a világ vezető elektromos hatalmává szeretne válni. Persze, grandiózus tervek ezek, de szemlátomást pénzt és energiát sem sajnálnak, ha a megvalósításról van szó.