Nem hagyja el a Bentley Angliát még egy megállapodás nélküli Brexit esetén sem

Bár sok autógyártó már kijelentette, hogy megállapodás nélküli Brexit esetén felhagynak az angliai gyártással, a Bentley továbbra is ragaszkodik a Crewe mellett már 80 éve működő üzeméhez.

Bár a koronavírus járvány mellett kicsit háttérbe szorult a Brexit kérdése, az angolok EU-ból kilépése természetesen továbbra is foglalkoztatja az autógyártókat érthető okokból. Ha ugyani megállapodás nélkül történik meg mindez, akkor elég nehéz helyzetbe kerülhetnek az olyan gyárak, akik az európai piacra gyártanak és onnan is kapnak alkatrészeket a beszállítóktól.

Pontosan ez az oka annak, hogy például a Honda már biztos bezárja az angliai gyáregységét, de vannak olyan márkák is, akik még kitartanak attól függetlenül, hogy mit hoz a jövő. Ilyen a nagy angol múlttal rendelkező, de most Volkswagen fennhatóság alatt álló Bentley is, melynek vezérigazgatója egyértelműen jelentette ki, hogy nem adják fel a már 80 éve működő Crewe mellett található gyáregységüket.

„Minden alkalommal, amikor egy új terméket készítünk, egyben azért is harcolunk, hogy a termelést meg tudjuk tartani Crewe-ben. A versenyképességünk, a rugalmas költségbeosztásunk és a kollégáinkkal, alkalmazottainkkal kialakított kapcsolatrendszerünk a legfontosabb tényezők a márka életében. „- mondta Adrian Hallmark.

A Bentley vezér hozzátette azt is, hogy elkezdték az alkatrész felhalmozást arra az esetre, ha a Brexit után beszállítói nehézségek merülnének fel, illetve készek emelni a modellek árán, ha esetleg extra adók azt megkövetelik majd. Egy biztos, hogy a Bentley fennmaradását és angliai jelenlétét egyaránt nem veszélyezteti egy esetleges megállapodás nélküli kilépés, Hallmark szerint viszont a profitra rányomhatja majd a bélyegét a dolog, ezért örülne, ha mégis rendeződni tudnának az EU elhagyásával járó feltételek.