Végleges logót villantott a Stellantis, egyre közelebb a PSA és az FCA összeolvadása

Már csak tégabb értelemben véve hetek kérdése, hogy megtörténjen az autóipar egyik legnagyobb egyesülése, amivel egy cégóriás alatt folytatja működését a PSA és az FCA csoport. Most a Stellantis végleges logóját mutatták be az illetékesek.

Már csaknem egy éve tart az FCA és a PSA csoport összelvadási folyamata, de már látszik a fény az alagút végén. Az új cégóriás neve is megvan már, ez lesz a Stellantis, mely a stello latin kifejezésből ered. Mit jelent? Csillagokkal ragyogás!

Ezt jelképezi majd a Stellantis logója is, mely most már végleges változatként lett megmutatva a nagyközönségnek. Mi a változás ahhoz képest, amit már hónapokkal ezelőtt láthattunk? Lényegében csak a kék szín és az A-betű környezetében megjelenő, a ragyogást szimbolizáló váltakozó méretű pontok.

Ami ennél is nagyobb fejlemény, hogy a két fél egyaránt aláírta az utolsó dokumentumokat is, azaz a tényleges összeolvadásra már csak az EU döntéshozóinak kell rábólintaniuk, ami a belsős informátorok szerint még ebben az évben meg is fog történni. Mi lesz aztán? Jövő év elején ténylegesen eggyé válik a két egyenként is méretes csoport, ezzel létrehozva a világ negyedik legnagyobb autóipari vállalatát!